Fanfara Argesul

Cunoscută mai mult datorită participării la activitățile legate de sărbătorile naționale ori vizitele înalților demnitari sau oaspeți din străinătate, precum și ca fiind cea care dă startul marilor competiții și evenimente, Fanfara „Argeșul” combină tradiția muzicii militare de fanfară cu modernismul interpretării diferitelor stiluri muzicale.

De-a lungul timpului, Fanfara a fost nelipsită din peisajul cultural – artistic al Argeșului, iar acum această orchestra de suflători a devenit o fanfară modernă, cu o structură flexibilă, care abordează diferite genuri muzicale: muzică de promenadă, muzică ușoară, folclor, muzică clasică. Fanfara este alcătuită din 24 de muzicieni profesioniști cu studii de specialitate și este coordonată de dirijorul Gheorghe Predoiu.

Fanfara este cotată în acest moment ca fiind una dintre cele mai valoroase din țară, acest prestigiu fiind câștigat în urma participării la numeroase festivaluri de gen din țară (Galați, Sighișoara, Târnăveni, Constanța, București, Codlea) și din străinătate (Turcia, Bulgaria, Polonia, Letonia).

În anul 2010, din inițiativa dirijorului Gheorghe Predoiu s-a organizat prima ediție a  Festivalului Național al Fanfarelor, festival devenit Internațional de la a II-a ediție. Festivalul Internațional de Fanfare și Majorete, ajuns acum la cea de a IX-a ediție, este singurul festival de gen din Muntenia și cel mai prestigios din țară.

Festivalul, organizat de Consiliul Județean Argeș prin Centrul Cultural Județean Argeș, își propune să revigoreze și să promoveze tradiția fanfarelor ca formă de exprimare artistică.